Over ons

Midden-Limburg

Sport en bewegen is iets voor iedereen; het is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en voor de sociale contacten.

Vanuit deze gedachte is een samenwerking tot stand gekomen tussen de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. Deze gemeenten zetten samen met het Huis voor de Sport Limburg hun schouders onder deze samenwerking, met als doel aangepast sporten een prominente plaats te geven in de regio Midden-Limburg.

Doelstelling:

Vanuit intergemeentelijke samenwerking in Midden-Limburg drempels wegnemen die de (achterblijvende) sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking belemmeren, omdat sport en bewegen gezondheid bevordert, participatie vergroot en isolement voorkomt.

Doelgroepen:

Mensen met een verstandelijke, auditieve, visuele, lichamelijke, meervoudige beperking en/of gedragsproblematiek.

In Midden-Limburg is Pauline Schrooten de regioconsulent. Zij is het aanspreekpunt voor sportaanbieders, onderwijs- en zorginstellingen, alsook voor individuele vragen met betrekking tot sport en bewegen voor mensen met een beperking.

Pauline Schrooten, regioconsulent

Heb je nog aanvullende vragen of kom je ergens niet uit?
Neem dan contact met ons op!