Laden Evenementen

Deel dit bericht!

4x lekker lange handbikeroutes op de grens van Brabant en Limburg

Hartje zomer kunnen handbikers opnieuw vier dagen langs zorgvuldig uitgezette routes door de prachtige Peel peddelen. Nieuw dit jaar: de lange afstand. Op veler verzoek hebben we naast de bekende 15 en 30 kilometer, een fraaie route van 45 kilometer toegevoegd. U kunt ook deelnemen met een scootmobiel of een aangepast vervoermiddel. Ook nieuw dit jaar: de fysio onderweg al reserveren.

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D) is een groeiend evenement voor mensen met een bewegingsbeperking. Direct vanaf het begin in 2019 heeft de bijzondere vierdaagse tientallen deelnemers getrokken.

We verwachten dat dit jaar zo’n honderd sportievelingen naar de Peel komen voor de gevarieerde tochten door het verrukkelijke Brabantse en Limburgse landschap. Het aanbod van verschillende afstanden speelt daarop in. De route van 45 kilometer is toegevoegd op verzoek van deelnemers voorgaande jaren.
Alle routes gaan over veilige, zoveel mogelijk egaal verharde wegen en zijn minimaal twee rolstoelen breed. Aan de routes liggen verschillende gezellige horecagelegenheden. Tijdens de vierdaagse is het bij start en aankomst in Meijel een levendig komen en gaan, met (live) muziek, vertier voor de kinderen en versnaperingen voor de deelnemers.

  • 18, 19, 20 en 21 juli 2021

  • Routes: dagelijks 15, 30 of 45 kilometer

  • Kosten voor vier dagen zijn € 14,50 bij voorinschrijving, aan de kassa € 20,00. Per dag inschrijven kan ook, voor € 6,00 per dag aan de kassa.

Fysioservice
Fysiotherapeut Daniëlle Lemaire staat na afloop voor u klaar om vermoeide spieren los te maken. Bij de inschrijfbalie ligt informatie en een aanvraagformulier. Op de eerste post kunt u dit inleveren. Na afloop bent u op volgorde van aankomst aan de beurt.

Slapen en vervoer
In de regio zijn verschillende aangepaste overnachtingsmogelijkheden. Kijk hier voor adressen.
Voor vervoer van uw handbike tussen uw overnachtingsadres en de startlocatie kunt u een beroep doen op de Dirk Kuijt Foundation. U kunt een aanvraag doen via www.dkf.nl.

Doel
De vierdaagse wil mensen met een bewegingsbeperking de kans geven recreatief te bewegen. De vier prachtige landelijke routes door de Peel, op de grens van Brabant en Limburg, nodigen daartoe uit. De BM4D hoopt mensen te stimuleren om hun grenzen te verleggen. Niet alleen handbikers kunnen deelnemen. Meedoen met een scootmobiel of anders aangepast (fiets)middel is ook mogelijk. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie.